Intuïtief tekenen, schilderen en boetseren

Wil jij even lekker ontspannen en je werk of andere dagelijkse beslommeringen even helemaal loslaten? Even tijd voor jezelf en wat er in jou leeft? Kom dan naar de Cursus Intuïtief Tekenen, Schilderen en Boetseren op maandagavond, woensdagavond of vrijdagochtend.

Vanwege de lockdown geef ik momenteel alle lessen online, via Zoom. Zodra het weer kan en mag, geef ik weer les op locatie. 

Laat je denkhoofd lekker thuis

Bij deze cursus is artistieke aanleg of ervaring niet van belang. Alles wat je nodig hebt, is de wens om je creatieve krachten te ontplooien en je daarbij door je intuïtie te laten leiden. Laat je denkhoofd thuis. Laat je gedachten los en vertrouw op je gevoel. Kies de kleur(en) en vormen die je aanspreken in het moment en verwonder je over wat er ontstaat onder je handen wanneer de opdracht zich stapsgewijs ontvouwt. Je zult zien dat je uiteindelijk een aantal heel bijzondere werken maakt.

In het moment zijn

cursus intuïtief tekenen haarlemWe werken in deze cursus met diverse materialen en er komen verschillende thema’s aan bod. Ook is het mogelijk om aan een eigen thema te werken, dat voor jou op dat moment speelt.

Er wordt tijdens de opdrachten veel in stilte gewerkt, zodat je de mogelijkheid hebt om rustig in het moment te zijn, te exploreren met het materiaal en het thema. Uiteraard is er – vooral aan het begin en eind van de avond – ook ruimte om je ervaringen met elkaar te delen en te bespreken en te onderzoeken wat je tekening of schilderij jou te zeggen heeft.

Materialen

Tijdens de cursus leer je hoe je bepaalde materialen kunt gebruiken, zoals soft pastelkrijt, oliepastel, houtskool, aquarelverf, acrylverf en klei, maar het is geen ‘gewone tekencursus’ waarin je technisch goed of artistiek leert tekenen en schilderen. Het tekenen en schilderen werkt eigenlijk als middel om te leren vertrouwen op je intuïtie en je gevoel te laten spreken. Je creativiteit krijgt hierdoor alle ruimte, en er ontstaan dan ook vast heel bijzondere en betekenisvolle creaties, die je inzicht bieden in wat er in je onderbewustzijn speelt. Je zult zien dat je hierdoor ook in het dagelijks leven gemakkelijker leert vertrouwen op je intuïtie bij het maken van keuzes.

Proeflessen:

Een keertje uitproberen? Geef je nu op voor een proefles. Een proefles kost € 15,-. Vanwege de corona-maatregelen zijn de proeflessen ONLINE. Mocht je geen tekenmaterialen in huis hebben, dan kun je die bij me lenen. Vraag me ernaar! 
Wil je liever live kennis maken dan online? Neem dan gerust contact met me op, dan maken we een individuele afspraak. 

Er zijn proeflessen op:

  • Maandag 18 januari 2021, 20.00- 21.30 uur. ONLINE
  • Woensdag 13 januari 2021, 20.00 – 21.30 uur. ONLINE
  • Vrijdag 15 januari 2021, 10.00 – 11.30 uur. ONLINE
  • Woensdag 24 februari 2021, 20.00 – 21.30 uur. ONLINE
  • Vrijdag 26 februari 2021, 10.00 – 11.30 uur. ONLINE

Of schuif een keertje aan in de lopende cursus op woensdag of vrijdag. Wel graag even aanmelden van tevoren, want vol = vol.

Cursussen voorjaar 2021:

Er zijn dit voorjaar cursussen op maandagavond, woensdagavond en vrijdagochtend. 

Intuïtief tekenen en schilderen op woensdagavond

Locatie: ONLINE. Of bij Buurtvereniging Overveen, Vrijburglaan 17 Overveen, wanneer dat weer mogelijk is. 
Deelnemers: Max. 9.
Cursusdata: woensdag 20 januari t/m 21 april, m.u.v. 24 februari. Later instromen is mogelijk, zolang er plek is.
Tijden: woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur.
Kosten: € 227,50 voor een serie van 13 lessen (€ 17,50 per online les). Als je nog geen lid bent van Buurtvereniging Overveen, dan komt er nog € 12,50 lidmaatschapsgeld bij, als er weer lessen op locatie mogelijk zijn.
Online: De lessen zijn online, zolang het buurthuis in Overveen gesloten is. Benodigde materialen: soft pastelkrijt, oliepastelkrijt, aquarelverf. Mocht je iets missen, dan kun je in overleg wat aanschaffen of lenen bij de docent. Bij deze cursus is papier en klei inbegrepen. Kleurpotloden en verf zijn eventueel te leen. 

Intuïtief tekenen, schilderen en boetseren op vrijdagochtend

Locatie: ONLINE. Of bij Centrum aan het Spaarne, Spaarne 112A, Haarlem, wanneer bij elkaar komen weer mogelijk is.  
Deelnemers: max. 9. 
Cursusdata:
vrijdag 22 januari t/m 23 april 2021, m.u.v. 26 februari. Later instromen is mogelijk, zolang er plek is. 
Tijden: vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur.
Kosten: € 227,50 voor een serie van 13 online lessen (€ 17,50 per online les). Hier komt nog € 2,50 per keer bij voor de zaalhuur, wanneer bij elkaar komen weer mogelijk is. 
Online: De lessen gaan online door, wanneer we vanwege corona-maatregelen live niet bij elkaar mogen komen. 
Benodigde materialen: soft pastelkrijt (bijv. van het merk Rembrandt), oliepastelkrijt (bijv. van het merk Van Gogh) en aquarelverf.  Mocht je iets missen, dan kun je in overleg wat aanschaffen of lenen bij de docent. Bij deze cursus is papier en klei inbegrepen. Kleurpotloden en verf zijn eventueel te leen. 

Intuïtief boetseren op maandagavond, voorjaar 2021

Locatie: ONLINE. 
Deelnemers: Minimaal 4, maximaal 9.  
Cursusdata:  De cursus gaat van start zodra er minimaal 4 aanmeldingen zijn. Maandag 25 januari t/m 23 april, m.u.v. 22 februari en 5 april 2021. 
Tijden: maandagavond van 20.00 tot 21.30 uur.
Kosten: Afhankelijk van de startdatum (Wanneer zich de 4e deelnemer meldt): € 17,50 per online les. 
Materialen: bij deze cursus is klei inbegrepen. 

 

Reacties van deelnemers:
“Fijne manier om bij jezelf te komen. Ongeacht mijn stemming bij aanvang, voelde ik me na de les altijd beter.”
“Heerlijke cursus, in een fijne sfeer. Inger is een liefdevolle gastvrouw die ervoor zorgt dat je je welkom en gezien voelt.”
“Soms kon ik niets met het thema. Maar als Inger dat zag, gaf ze me een persoonlijk advies of een andere draai gaf aan de opdracht, waarmee ik weer verder kon.”
“Ik had een beetje een offday vandaag. Alles voelde als een opgave. Maar na dit anderhalf uurtje ‘kleuren’ voel ik me helemaal anders, relaxed en goed. Dat wilde ik je nog even zeggen.”
“Soms wel moeilijk om los te laten dat je van te voren niet weet wat je gaat maken. Heel bevrijdend als het lukte om het resultaat los te laten. Ik ging altijd heel ontspannen weer naar huis.”
“Ik heb heel veel nieuwe dingen geleerd, maar belangrijker is dat ik de ruimte heb gevoeld om mijn eigen creativiteit te hervinden.”

“Inger heeft haar praktijk op een mooie lichte bovenetage, waar ik me meteen thuis voel. Inger geeft tips over de kleuren en technieken.  Je kunt zien dat zij plezier heeft in het werk. Inger zelf, de plek en het bezig zijn met kleur zorgen voor een ontspannen ochtend.”

“Bij het thema ‘waar word je blij van?’, pik ik mijn coaching werk eruit. Het is een uitdaging om de sfeer die dat oproept te schilderen, want ik weet echt niet in welke kleuren en vormen ik dat kan doen. Ik besluit gewoon aan het werk te gaan en te zien wat er op papier komt. We schilderen met aquarelverf op nat papier, waardoor de kleuren mooi in elkaar over vloeien. Al schilderend merk ik dat ik twee kleuren gebruik, die mooi combineren. Eerst vormen ze twee cirkels en daarna ontstaat daaruit één grote cirkel. Mooi! 

Als Inger me vraagt mijn schilderwerk een titel te geven, weet ik het meteen: ik noem het ‘Samenwerking’. Ik vind het heel toepasselijk, want dat is precies wat ik doe in mijn werk: samenwerken met de cliënt, zodat het één geheel vormt. Ik had niet verwacht dat er iets uit mijn schilderwerk viel op te maken, maar doordat Inger vroeg mijn schilderwerk een naam te geven, werd de analyse treffend.”