Intuïtief tekenen, schilderen en boetseren

Wil jij even lekker ontspannen en je werk of andere dagelijkse beslommeringen even helemaal loslaten? Even tijd voor jezelf en wat er in jou leeft? Doe dan mee met een cursus Intuïtief tekenen, schilderen en/of boetseren.

Laat je denkhoofd lekker thuis

Bij deze cursus is artistieke aanleg of ervaring niet van belang. Alles wat je nodig hebt, is de wens om je creatieve krachten te ontplooien en je daarbij door je intuïtie te laten leiden. Laat je denkhoofd thuis. Laat je gedachten los en vertrouw op je gevoel. Kies de kleur(en) en vormen die je aanspreken in het moment en verwonder je over wat er ontstaat onder je handen wanneer de opdracht zich stapsgewijs ontvouwt. Je zult zien dat je uiteindelijk een aantal heel bijzondere werken maakt.

In het moment zijn

cursus intuïtief tekenen haarlem

We werken in deze cursus met diverse materialen en er komen verschillende thema’s aan bod. Ook is het mogelijk om aan een eigen thema te werken, dat voor jou op dat moment speelt.

Er wordt tijdens de opdrachten veel in stilte gewerkt, zodat je de mogelijkheid hebt om rustig in het moment te zijn, te exploreren met het materiaal en het thema. Uiteraard is er – vooral aan het begin en eind van de avond – ook ruimte om je ervaringen met elkaar te delen en te bespreken en te onderzoeken wat je tekening of schilderij jou te zeggen heeft.

Materialen

Tijdens de cursus leer je hoe je bepaalde materialen kunt gebruiken, zoals soft pastelkrijt, oliepastel, houtskool, aquarelverf, acrylverf en klei, maar het is geen ‘gewone tekencursus’ waarin je technisch goed of artistiek leert tekenen en schilderen. Het tekenen en schilderen werkt eigenlijk als middel om te leren vertrouwen op je intuïtie en je gevoel te laten spreken. Je creativiteit krijgt hierdoor alle ruimte, en er ontstaan dan ook vast heel bijzondere en betekenisvolle creaties, die je inzicht bieden in wat er in je onderbewustzijn speelt. Je zult zien dat je hierdoor ook in het dagelijks leven gemakkelijker leert vertrouwen op je intuïtie bij het maken van keuzes.

Proeflessen:

Eerst een keertje uitproberen? Geef je nu op voor een proefles. Er zijn proeflessen op:

  • Vrijdag 12 januari 2024, 10.00 – 11.45 uur. Stichting Hart Haarlem, Kleine Houtweg 18.
  • Woensdag 10 januari, 19.30 – 21.00 uur. KunstZIN Haarlem, Regentesselaan 11.

Een proefles kost € 20,-. Kun je deze data niet, of zijn ze al voorbij? Schuif dan een keertje aan in de lopende cursus, als er plek is. Wel graag aanmelden van tevoren, want vol = vol.

Voorjaar 2024

Dit voorjaar geef ik cursus bij Stichting Hart Haarlem op vrijdagochtend en op woensdagavond in mijn eigen atelier, KunstZIN Haarlem.

Intuïtief tekenen, schilderen en boetseren op vrijdag, januari – april 2024.

Deze cursus zit vol.

Locatie: Hart Haarlem, Kleine Houtweg 18, Haarlem.   
Deelnemers: 8 tot 12. 
Tijden: Vrijdagochtend 10.00 tot 11.45 uur.
Cursusdata:
19 en 26 januari, 9, en 16 februari, 1, 8, 15, 22 en 29 maart, 5, 12, 19 en 26 april 2024. Let op: er is geen les op 2 februari en 23 februari.  
Kosten: € 270 voor een serie van 13 lessen. Een losse les kost € 24,50.
Benodigde materialen: soft pastelkrijt, oliepastelkrijt en eventueel kleurpotloden en verf.
Ik wil je vragen om zo veel mogelijk met je eigen materialen te werken, maar ik wil je ook niet te veel op kosten jagen. Mocht je iets missen of twijfelen over de aanschaf, dan kun je in overleg altijd wat bij me lenen. Bij deze cursus is papier, houtskool, olie en klei inbegrepen. 

Intuitief tekenen, schilderen en boetseren op woensdag, januari – april 2024

Deze cursus zit vol

Locatie: KunstZIN Haarlem, Regentesselaan 11. 
Deelnemers:
Max 6.
Tijden: woensdagavond van 19.30 tot 21.00 uur.
Cursusdata: 17 en 24 januari, 7, 14 en 28 februari, 6, 13, 20 en 27 maart, 3, 10, 17 en 24 april 2024. Let op: geen les op 31 januari en 21 februari.  
Kosten: € 270  voor een serie van 13 lessen. Een losse les kost € 24,50
Benodigde materialen: soft pastelkrijt, oliepastelkrijt en eventueel kleurpotloden en verf. Ik wil je vragen om zo veel mogelijk met je eigen materialen te werken, maar ik wil je ook niet te veel op kosten jagen. Dus mocht je iets missen of twijfelen over de aanschaf, dan kun je in overleg altijd wat bij me lenen.
Bij deze cursus is papier, houtskool, olie en klei inbegrepen. 

Reacties van deelnemers:
“Fijne manier om bij jezelf te komen. Ongeacht mijn stemming bij aanvang, voelde ik me na de les altijd beter.”
“Heerlijke cursus, in een fijne sfeer. Inger is een liefdevolle gastvrouw die ervoor zorgt dat je je welkom en gezien voelt.”
“Soms kon ik niets met het thema. Maar als Inger dat zag, gaf ze me een persoonlijk advies of een andere draai gaf aan de opdracht, waarmee ik weer verder kon.”
“Ik had een beetje een offday vandaag. Alles voelde als een opgave. Maar na dit anderhalf uurtje ‘kleuren’ voel ik me helemaal anders, relaxed en goed. Dat wilde ik je nog even zeggen.”
“Soms wel moeilijk om los te laten dat je van te voren niet weet wat je gaat maken. Heel bevrijdend als het lukte om het resultaat los te laten. Ik ging altijd heel ontspannen weer naar huis.”
“Ik heb heel veel nieuwe dingen geleerd, maar belangrijker is dat ik de ruimte heb gevoeld om mijn eigen creativiteit te hervinden.”

“Inger heeft haar praktijk op een mooie lichte bovenetage, waar ik me meteen thuis voel. Inger geeft tips over de kleuren en technieken.  Je kunt zien dat zij plezier heeft in het werk. Inger zelf, de plek en het bezig zijn met kleur zorgen voor een ontspannen ochtend.”