Workshops / teamuitjes voor 2 tot 20 deelnemers

Zoek je een gezellige creatieve activiteit voor een vriendinnendag, familiereünie, bedrijfsuitje, vrijgezellenparty of kinderfeestje?
Op aanvraag verzorg ik voor groepen van 2 tot ca. 20 personen diverse creatieve workshops.
De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers, het materiaal en de locatie. Vraag mij gerust om een vrijblijvende prijsopgave.

creatieve workshops voor groepenMogelijke creatieve workshops voor groepen zijn:

Staat jouw activiteit er niet bij? Neem gerust contact op als je  vragen of speciale verzoeken hebt of als je een prijsopgave wilt hebben.

Beeldhouwen in speksteen

workshop speksteen beeldoudenMaak zelf een sierraad, waxinelichthouder of beeldje van natuursteen. We werken met speksteen, een zachte steensoort, die je met veiltjes en schuurpapier kunt bewerken en polijsten. Dit is een klusje dat wel wat tijd vergt. Daarom duurt deze workshop minimaal 3 uur. In dit tijdsbestek kun je niet verwachten dat je een enorm standbeeld maakt, maar een hanger voor om je nek, of een klein beeldje of gewoon een lekker zacht gepolijste ‘knuffelsteen’ zijn zeker mogelijk.

Spekstenen is niet moeilijk en leuk voor jong en oud. Dus heel geschikt met een familiereünie of kinderfeestje. Minimale leeftijd: 9 jaar
Duur van de workshop: 3 uur
Aantal deelnemers: maximaal 20.

Mandala tekenen of schilderen

workshop mandala schilderenHet woord ‘mandala’ stamt uit het Sanskriet en betekent cirkel. De cirkel is een oersymbool van eenheid en komt in allerlei culturen terug. Vaak worden er spirituele, religieuze of helende betekenissen aan toegekend. In een mandala zijn vaak geometrische figuren en/of symboliek verwerkt.
Bij het maken van een mandala werk je binnen een cirkel. De mogelijkheden voor het maken van mandala’s zijn eindeloos. Je kunt – binnen je cirkel – heel vrij en intuïtief te werk gaan, persoonlijke symbolen in je tekening of schilderij verwerken, maar ook heel nauwkeurig met liniaal en passer je vormen construeren. Alles mag tijdens deze workshop, zolang je maar binnen je cirkel blijft. Hoewel… als het voor jou echt nodig is om buiten de lijntjes te kleuren, dan moet je dat vooral niet laten!

Duur van de workshop: 2 uur.
Aantal deelnemers: maximaal 20.

Intuïtief tekenen of schilderen

Workshops voor groepen (op aanvraag)Kom uit je hoofd, laat je gedachten los en vertrouw op je gevoel! In deze workshop ga je tekenen of schilderen zonder vooraf te bedenken wat het gaat worden. Kies de kleuren en vormen die je aanspreken in het moment. Laat je oordelen los over mooi en lelijk, goed en fout. En zie wat er uit jouw handen ontstaat! Ik bied je een thema, waar je mee je aan de slag kunt en leidt het in met een gedicht, verhaaltje en/of korte visualisatie. Daarna ga je aan de slag met verf of krijt.

Duur van de workshop: 1,5 tot 2 uur.
Aantal deelnemers: maximaal 12.

Collage maken

Workshops voor groepen (op aanvraag)Verbeeld je dromen, verlangens en intenties in een collage. In deze workshop gaan we aan het scheuren, knippen en plakken. In tijdschriften ga je op zoek naar afbeeldingen en teksten die je aanspreken. Je kunt je daarbij laten leiden door beelden, kleuren, gebaren, teksten, etc. Je knipsels kun je aanvullen met persoonlijke foto’s (zelf uitgeprint meebrengen), kaarten of andere afbeeldingen. En je kunt natuurlijk ook zelf dingen erbij tekenen of schilderen.

Duur van de workshop: 2,5 uur.
Aantal deelnemers: maximaal 12.

Bakken plakken van papier maché

Workshops voor groepen (op aanvraag)Een leuke variant op collages maken, is het maken van een schaal of kom van papiermaché. Je kunt zowel de buitenkant als de binnenkant beplakken met afbeeldingen en teksten die je scheurt of knipt uit tijdschriften, eventueel aangevuld met persoonlijke foto’s, andere afbeeldingen of spreuken (zelf uitgeprint meebrengen). En tussen die buitenkant en de binnenkant komen een paar lagen papier maché.
Wil je wel eens wat anders dan een gewone collage maken? Maak dan eens een collage in de vorm van een schaal! Ook leuk om als cadeau te maken voor een ander.

Duur van de workshop: 2,5 uur.
Aantal deelnemers: maximaal 20.

Groepsschilderij of groepscollage maken

groepsschilderij workshopJe kunt ook een workshop doen, waarbij je als groep samen aan één product werkt. Bijvoorbeeld een groepsschilderij, of een 3D collage met persoonlijk ingebrachte voorwerpen van elke deelnemer. Leuk om met een team collega’s te doen! (zie ook Teambuildingsactiviteiten (Link). Of om bij een vrijgezellenpartij te maken voor de aanstaande bruid(egom).

Duur van de workshop: 2 tot 3 uur
Aantal deelnemers: maximaal 20.

Vilten

workshop-viltenZoek je een gezellige activiteit, waarbij je volop kunt bijkletsen met je vriend(inn)en en intussen ook nog iets moois maakt? Doe dan eens een workshop vilten. Van losse pluizen schapenwol in prachtige kleuren maak je door vervilting een bloem, beestje, sieraad of lapje (van zo’n lapje kun je vervolgens bijvoorbeeld een tasje of telefoonhoesje maken).

Hoe werkt vilten eigenlijk? Losse pluizen schapenwol vervilten door wrijving, warmte en zeepsop. Als je de wol nat maakt met warm zeepsop wordt het elastisch en rekt het uit. Als je dan over de wol wrijft haken de schubben van de wolharen in elkaar en ontstaat vilt. De belangrijkste elementen bij het natvilten zijn dan ook wol, warm water, zeep en wrijving. Ook kun je een prikpen gebruiken om losse elementen, bijvoorbeeld oortjes aan een beestje, vast te maken. Door vaak door de wol te prikken, haken de haren in elkaar.
Heel geschikt voor een vriendinnendag of kinderfeestje.

Duur van de workshop: 2 uur.
Aantal deelnemers: maximaal 12.

Teambuilding

teambuildingHet schilderen van een groepsschilderij kun je natuurlijk gewoon doen voor de lol.
Het is echter ook mogelijk om er een echte teambuildingsactiviteit van te maken, waarbij we ook nabespreken hoe de opdracht door de groep werd opgepakt, hoe de interactie verliep, en of er overeenkomsten zijn met de manier waarop jullie normaal als team samenwerken. Wat zijn ieders kwaliteiten en hoe kun je die als team het best benutten?

In overleg kan een teambuildingactiviteit op maat worden gemaakt, waarbij kan worden ingespeeld op de specifieke situatie en behoeften van het team (bijvoorbeeld kennismaking na een reorganisatie, verbeteren van de communicatie, samenwerking)

Duur van de workshop: in overleg
Aantal deelnemers: in overleg.
Om het proces goed te kunnen begeleiden werk ik bij teambuildingsactiviteiten in grotere groepen samen met een co-trainer.