workshop-en-cursus-agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ongewenst kinderloos? Troostworkshop, tijdens Haarlemse geluksroute

5 februari, 2017 van 15:30 tot 17:30

Foto inger op homepage

Kunstzinnige therapie bij ongewenste kinderloosheid.

Ongewenst kinderloos? Troostworkshop voor mensen die worstelen met het gegeven dat ze definitief geen kind(eren) kunnen krijgen.
Wanneer er definitief geen kindje komt, volgt dikwijls een periode van rouw. Hoewel er voor de buitenwereld weinig is veranderd, ben jij je toekomstdroom verloren. Het niet-kunnen-krijgen van kinderen is niet iets waar je in het dagelijks leven gemakkelijk over praat. Terwijl het wel iets is waar je dagelijks mee geconfronteerd wordt. Als vrienden blij aankondigen dat ze zwanger zijn. Als het op verjaardagen alleen nog maar over het wel en wee van andermans kinderen gaat. Als er iemand met een dikke zwangere buik tegenover je in de trein gaat zitten. Als je vriendinnen oma worden en het allemaal weer opnieuw lijkt te beginnen…
Veel mensen drukken hun emoties dan het liefst diep weg. Je gunt een ander immers zijn geluk. En je wil niet zielig zijn. Geen onbedaarlijke huilbuien, boosheid, machteloosheid, jaloezie. Maar hoe meer je je emoties onderdrukt, hoe meer je het contact met jezelf en je gevoel kwijt raakt. Zou je niet beter in je vel zitten als je je emoties niet krampachtig hoefde te onderdrukken en je gevoelens de ruimte kon geven?
In deze workshop gaan we aan de slag met die gevoelens, via kunstzinnige oefeningen als tekenen, schilderen of boetseren. Ook is er ruimte voor uitwisseling van ervaringen tussen de deelnemers.

Aantal deelnemers: maximaal 6. Vooraf aanmelden is gewenst, maar niet verplicht.

Data en tijdstip: zondag 5 februari 2017, van 14.30 tot 16.30 uur.

Locatie

Buurtvereniging Overveen
Vrijburglaan 17
Overveen, Nederland

Inschrijven voor een activiteit?

    Ik schrijf me in voor:

    Weekmail cursus intuïtief tekenen en schilderen