workshop-en-cursus-agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vilten van een trooststeen. Workshop voor vrouwen met borstkanker

8 oktober, 2021 van 16:00 tot 18:30

€30
viltwol voor viltworkshop

TROOST WORKSHOP.

Workshop voor vrouwen die kanker hebben (gehad).
In het kader van de maand van de borstkanker geef ik op vrijdag 8 oktober een creatieve workshop, speciaal voor vrouwen die (borst)kanker hebben (gehad). In deze workshop maak je een zachte knuffelsteen of trooststeen voor jezelf. Met zachte pluizige wol en veel zeepwater vilten we een kleurig zacht warm laagje om een koude harde steen.

Als je de diagnose borstkanker krijgt, staat je leven op zijn kop. Er is iets gaande (geweest) in jouw lichaam, waar je geen weet van had. Iets dat levensbedreigend kan zijn. Het vertrouwen in je lichaam heeft een knauw gekregen. Je bent misschien een borst kwijt, of twee, en rouwt om het verlies. Je hebt een zware behandeling gehad, die je lichaam heeft verzwakt. En na de behandeling gaat je omgeving er vaak al snel vanuit dat het wel weer oké is met je en wordt er weinig meer naar gevraagd. Maar je kunt nog heel lang last hebben van vermoeidheid, spanning, angst en verdriet.
In deze workshop is er aandacht voor jou en hoe het met je gaat na de kanker. Aandacht voor wat jij nodig hebt: zachtheid, mildheid, liefde, troost, geruststelling, geduld…. Tijdens het vilten van jouw knuffelsteen stop je alles wat je nodig hebt in het zachte wollen laagje dat je zelf om je steen heen vilt. Zo maak je van een koude harde steen je eigen warme zachte knuffelsteen.

Hoe werkt vilten eigenlijk?
Losse pluizen schapenwol vervilten door wrijving, warmte en zeepsop. Als je de wol nat maakt met warm zeepsop wordt het elastisch en rekt het uit. Als je dan over de wol wrijft haken de schubben van de wolharen in elkaar en ontstaat vilt. De belangrijkste elementen bij het natvilten zijn dan ook wol, warm water, zeep en wrijving.

Aantal deelnemers: maximaal 4. Graag vooraf aanmelden.

Data en tijdstip: vrijdag 8 oktober, van 14.00 tot 16.30 uur.

Kosten: € 30,00.

Gegevens

Datum:
8 oktober, 2021
Tijd:
16:00 tot 18:30
Kosten:
€30

Locatie

KunstZIN Haarlem
Regentesselaan 11
Haarlem, 2015BW
+ Google Maps

Inschrijven voor een activiteit?

    Ik schrijf me in voor:

    Weekmail cursus intuïtief tekenen en schilderen