workshop-en-cursus-agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Start Cursus tekenen en schilderen met oliepastels op woensdagavond – 11 mei

11 mei van 19:30 tot 21:00

Start Cursus tekenen en schilderen met oliepastels op woensdagavond - 11 mei

VERDIEPINGSCURSUS 7 LESSEN TEKENEN EN SCHILDEREN MET OLIEPASTELS.

Met oliepastelkrijtjes kun je niet alleen tekenen, maar ook schilderen. Schilderen is misschien niet helemaal het juiste woord, want een penseel komt er niet aan te pas. Maar toch ziet het resultaat eruit als een schilderij. Eerst breng je met het krijt al tekenend de kleuren aan waar je behoefte aan hebt. Vervolgens wrijf je met een zacht doekje gedoopt in wat olie het krijt uit over het papier. Dit geeft een schilderachtig effect. Een bijzonder verrassende techniek, waarmee je niet uitge-experimenteerd raakt.
Net als bij de cursus intuïtief tekenen, schilderen en boetseren, zullen we wat creatieve en meditatieve ontspanningsoefeningen doen aan het begin van de les om aan te landen en bij jezelf te komen. Vervolgens ga je lekker aan de slag met de kleurige oliepastels. We gaan in deze cursus in op tekentechnische zaken, zoals hoeveelheid olie die je gebruikt, het opbouwen met verschillende lagen, dieptewerking en contrastwerking. Maar belangrijker is je zelfexpressie en de mogelijkheden waarop je jezelf kunt uitdrukken met oliepastels op papier.

Proefles: Wil je eerst wel eens uitproberen of het iets voor je is? Doe dan de eerste les mee op proef en beslis daarna of je aan de cursus mee wilt doen.

Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 5.

Cursusdata: 11, 18 en 25 mei, 8, 15, 22 en 29 juni.

Tijden: woensdagavond van 19.30 tot 21.00 uur.

Benodigde materialen: Voor papier en olie wordt gezorgd. Graag je eigen oliepastelkrijtjes meebrengen (bij voorkeur van het merk Van Gogh).

Klik hier voor meer informatie.

Locatie

KunstZIN Haarlem
Regentesselaan 11
Haarlem, 2015BW

Inschrijven voor een activiteit?

    Ik schrijf me in voor:

    Weekmail cursus intuïtief tekenen en schilderen