workshop-en-cursus-agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Start Cursus tekenen en schilderen met soft pastel en oliepastel op vrijdagochtend 17 mei

17 mei van 10:00 tot 11:45

Start Cursus tekenen en schilderen met oliepastels op woensdagavond - 11 mei

VERDIEPINGSCURSUS 6 LESSEN TEKENEN EN SCHILDEREN MET SOFT PASTEL EN OLIEPASTEL.

Omdat het zulke fijne materialen zijn, met heel veel toepassingsmogelijkheden, gaan we ons in deze cursus eens verdiepen in het gebruik van soft pastelkrijt en oliepastelkrijt.

Soft pastelkrijt is, de naam zegt het al, een heel zachte krijtsoort, die je met je vingers in het papier kunt uitwrijven en laag over laag kunt aanbrengen. Zo kun je mooie overgangen creëren. Maar je hoeft natuurlijk niet te wrijven en kunt het ook ruw laten. Ook kun je met sjablonen leuke effecten creëren.

Met oliepastelkrijtjes kun je niet alleen tekenen, maar ook schilderen. Schilderen is misschien niet helemaal het juiste woord, want een penseel komt er niet aan te pas. Maar toch ziet het resultaat eruit als een schilderij. Eerst breng je met het krijt al tekenend de kleuren aan waar je behoefte aan hebt. Vervolgens wrijf je met een zacht doekje gedoopt in wat olie het krijt uit over het papier. Dit geeft een schilderachtig effect. Een bijzonder verrassende techniek, waarmee je niet uitge-experimenteerd raakt.

Net als bij de cursus intuïtief tekenen, schilderen en boetseren, zullen we wat creatieve en meditatieve ontspanningsoefeningen doen aan het begin van de les om aan te landen en bij jezelf te komen. Vervolgens ga je lekker aan de slag met de kleurige krijtjes. We gaan in deze cursus in op tekentechnische zaken, zoals hoeveelheid olie die je gebruikt, het opbouwen met verschillende lagen, dieptewerking en contrastwerking. Maar belangrijker is je zelfexpressie en de mogelijkheden waarmee je jezelf kunt uitdrukken met soft pastel of oliepastels op papier.
Ervaring is niet nodig! Het heet ‘verdiepingscursus’ omdat we ons in deze cursus gaan toeleggen op het gebruik van een beperkt aantal materialen, in tegenstelling tot mijn andere cursussen, waarbij we steeds met meer verschillende materialen werken.

Aantal deelnemers: maximaal 12.

Kosten: € 132 voor 6 lessen.

Cursusdata: 17, 24 en 31 mei, 7, 14 en 21 Juni.

Locatie: Stichting Hart, Kleine Houtweg 18 in Haarlem.

Tijden: vrijdagochtend van 10.00 tot 11.45 uur.

Benodigde materialen: Voor papier en olie wordt gezorgd. Graag je eigen soft pastelkrijt en oliepastelkrijt meebrengen.

Klik hier voor meer informatie.

Locatie

Hart Haarlem
Kleine Houtweg 18
Haarlem, 2012CH Nederland
+ Google Maps

Inschrijven voor een activiteit?

    Ik schrijf me in voor:

    Weekmail cursus intuïtief tekenen en schilderen