workshop-en-cursus-agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Start Cursus tekenen en schilderen met oliepastels op vrijdagochtend 26 mei

26 mei van 10:00 tot 11:30

Start Cursus tekenen en schilderen met oliepastels op woensdagavond - 11 mei

VERDIEPINGSCURSUS 7 LESSEN TEKENEN EN SCHILDEREN MET OLIEPASTELS.

Met oliepastelkrijtjes kun je niet alleen tekenen, maar ook schilderen. Schilderen is misschien niet helemaal het juiste woord, want een penseel komt er niet aan te pas. Maar toch ziet het resultaat eruit als een schilderij. Eerst breng je met het krijt al tekenend de kleuren aan waar je behoefte aan hebt. Vervolgens wrijf je met een zacht doekje gedoopt in wat olie het krijt uit over het papier. Dit geeft een schilderachtig effect. Een bijzonder verrassende techniek, waarmee je niet uitge-experimenteerd raakt.
Net als bij de cursus intuïtief tekenen, schilderen en boetseren, zullen we wat creatieve en meditatieve ontspanningsoefeningen doen aan het begin van de les om aan te landen en bij jezelf te komen. Vervolgens ga je lekker aan de slag met de kleurige oliepastels. We gaan in deze cursus in op tekentechnische zaken, zoals hoeveelheid olie die je gebruikt, het opbouwen met verschillende lagen, dieptewerking en contrastwerking. Maar belangrijker is je zelfexpressie en de mogelijkheden waarmee je jezelf kunt uitdrukken met oliepastels op papier.

Proefles: Wil je eerst wel eens uitproberen of het iets voor je is? Doe dan mee met een proefles op woensdagavond 10 mei of vrijdagochtend 12 mei. Te laat voor de proefles? Als er plek is, kun je de eerste les meedoen op proef en beslis je daarna of je aan de cursus mee wilt doen.

Aantal deelnemers: maximaal 12.

Kosten: € 145 voor 7 lessen.

Cursusdata: 26 mei, 2, 9, 16, 23 en 30 juni en 7 juli.

Locatie: Stichting Hart, Kleine Houtweg 18 in Haarlem.

Tijden: vrijdagochtend van 10.00 tot 11.45 uur.

Benodigde materialen: Voor papier en olie wordt gezorgd. Graag je eigen oliepastelkrijtjes meebrengen (bij voorkeur van het merk Van Gogh).

Klik hier voor meer informatie.

Locatie

Hart Haarlem
Kleine Houtweg 18
Haarlem, 2012CH Nederland
+ Google Maps

Inschrijven voor een activiteit?

    Ik schrijf me in voor:

    Weekmail cursus intuïtief tekenen en schilderen