workshop-en-cursus-agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Start Online Cursus tekenen en schilderen met oliepastels op woensdagavond – 20 mei

20 mei, 2020 van 22:00 tot 23:30

Start Online Cursus tekenen en schilderen met oliepastels op woensdagavond - 20 mei

(ONLINE) VERDIEPINGSCURSUS 6 LESSEN TEKENEN EN SCHILDEREN MET OLIEPASTELS.

Met oliepastelkrijtjes kun je niet alleen tekenen, maar ook schilderen. Schilderen is misschien niet helemaal het juiste woord, want een penseel komt er niet aan te pas. Maar toch ziet het resultaat eruit als een schilderij. Eerst breng je met het krijt al tekenend de kleuren aan waar je behoefte aan hebt. Vervolgens wrijf je met een zacht doekje gedoopt in wat olie het krijt uit over het papier. Dit geeft een schilderachtig effect. Een bijzonder verrassende techniek, waarmee je niet uitge-experimenteerd raakt.
Net als bij de cursus intuïtief tekenen, schilderen en boetseren, zullen we wat creatieve en meditatieve ontspanningsoefeningen doen aan het begin van de les om aan te landen en bij jezelf te komen. Vervolgens ga je lekker aan de slag met de kleurige oliepastels. We gaan in deze cursus in op tekentechnische zaken, zoals hoeveelheid olie die je gebruikt, het opbouwen met verschillende lagen, dieptewerking en contrastwerking. Maar belangrijker is je zelfexpressie en de mogelijkheden waarop je jezelf kunt uitdrukken met oliepastels op papier.

Praktisch: Vanwege de corona-maatregelen geef ik deze cursus waarschijnlijk geheel online. Mochten de corona-maatregelen versoepelen, dan kan het mogelijk weer bij mij op locatie.

Ik gebruik voor de online lessen het programma ZOOM. Dat bevalt tot nu toe goed. Als je er vragen over hebt, of hulp nodig hebt met het aan de praat krijgen van ZOOM, neem dan gerust contact op.

Aantal deelnemers: maximaal 6, dus individuele aandacht gegarandeerd.

Cursusdata: 20 en 27 mei, 3, 10, 17 en 24 juni.

Tijden: woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur.

Kosten Online Cursus: € 100 voor een serie van 6 lessen. Voor € 25,- extra verzorg ik een pakketje materialen (oliepastelkrijt, lijnolie en papier), dat je bij mij kunt afhalen.

Kosten Cursus in mijn atelier (mocht dit weer mogelijk worden i.v.m. versoepelde corona-maatregelen):   € 115,- voor een serie van 6 lessen. € 21 per losse les. Dit is inclusief materiaalgebruik.

Klik hier voor meer informatie.

Locatie

Buurtvereniging Overveen
Vrijburglaan 17
Overveen, Nederland

Inschrijven voor een activiteit?

    Ik schrijf me in voor:

    Weekmail cursus intuïtief tekenen en schilderen