workshop-en-cursus-agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online Proefles intuïtief tekenen en schilderen met oliepastel op woensdag 13 mei

13 mei van 20:00 tot 21:30

€10
Online Proefles intuïtief tekenen en schilderen met oliepastel op woensdag 13 mei

Wil jij even lekker ontspannen en je werk of andere dagelijkse beslommeringen even helemaal loslaten? Even tijd voor jezelf en wat er in jou leeft? Dan is Intuïtief Tekenen, Schilderen en/of boetseren vast iets voor jou.

Op maandagavond en vrijdagochtend geef ik een (online) cursus waarbij verschillende technieken aan bod komen (tekenen, schilderen en boetseren). Op woensdagavond geef ik een verdiepende cursus waarbij we 6 lessen werken met oliepastelkrijt.

Met oliepastelkrijtjes kun je niet alleen tekenen, maar ook schilderen. Schilderen is misschien niet helemaal het juiste woord, want een penseel komt er niet aan te pas. Maar toch ziet het resultaat eruit als een schilderij. Eerst breng je met het krijt al tekenend de kleuren aan waar je behoefte aan hebt. Vervolgens wrijf je met een zacht doekje gedoopt in wat olie het krijt uit over het papier. Dit geeft een schilderachtig effect. Een bijzonder verrassende techniek, waarmee je niet uitge-experimenteerd raakt.
Net als bij de cursus intuïtief tekenen, schilderen en boetseren, zullen we wat creatieve en meditatieve ontspanningsoefeningen doen aan het begin van de les om aan te landen en bij jezelf te komen. Vervolgens ga je lekker aan de slag met de kleurige oliepastels. We gaan in deze cursus in op tekentechnische zaken, zoals hoeveelheid olie die je gebruikt, het opbouwen met verschillende lagen, dieptewerking en contrastwerking. Maar belangrijker is je zelfexpressie en de mogelijkheden waarop je jezelf kunt uitdrukken met oliepastels op papier.

Een keertje uitproberen? Geef je nu op voor een proefles op woensdagavond 13 mei van 20.00 uur tot 21.30 uur. Kosten € 10,-. Wel graag even aanmelden van tevoren, want vol = vol.

Praktisch: Vanwege de corona-maatregelen geef ik deze proefles – en waarschijnlijk ook de rest van de cursus – online. Ik gebruik daarvoor het programma ZOOM. Dat bevalt tot nu toe goed. Als je er vragen over hebt, of hulp nodig hebt met het aan de praat krijgen van ZOOM, neem dan gerust contact op.

Voor meer informatie over deze cursus, klik hier.

Gegevens

Datum:
13 mei
Tijd:
20:00 tot 21:30
Kosten:
€10
Website:
http://www.kunstzinnigetherapiehaarlem.nl/cursus-workshop/cursus-intuitief-tekenen-en-schilderen/

Locatie

KunstZIN Haarlem
Regentesselaan 11
Haarlem, 2015BW Nederland
Telefoon:
06 2839 2641

Inschrijven voor een activiteit?

Ik schrijf me in voor:

Weekmail cursus intuïtief tekenen en schilderen