Schilderen met oliepastelkrijt

Schilderen met oliepastelkrijt

Met oliepastelkrijt kun je niet alleen tekenen maar ook schilderen. Echt schilderen kun je het misschien niet noemen, want een penseel komt er niet aan te pas, maar een schilderachtig effect krijg je zeker! In deze video laat ik je zien hoe dat werkt.

Eerst breng je met het krijt al tekenend de kleuren aan waar je zin in hebt. Vervolgens doop je een zacht doekje in wat olie en daarmee ga je zachtjes wrijven over je tekening. Je wrijft de kleuren in het papier en je kunt ze ook over elkaar uitwrijven, waardoor er mooie mengkleuren ontstaan. Vervolgens kun je met het krijt nog extra accenten aanbrengen, en ook die weer uitwrijven met olie.

Er zijn diverse merken oliepastelkrijt op de markt. Over het algemeen geldt hoe zachter het krijt, hoe gemakkelijker je het kunt uitwrijven. In dit filmpje werk ik nog met pandakrijtjes. Inmiddels ben ik erachter dat er veel zachtere oliepastels zijn. Als je pandakrijtjes in huis hebt kun je die prima gebruiken om het eens uit te proberen. Maar als je oliepastelkrijtjes gaat kopen, dan kan ik je bijv. Van Gogh oliepastels aanraden.

Laat je verrassen door oliepastelkrijt.

You Might Also Like