Sjabloneren met soft pastelkrijt

Sjabloneren met soft pastelkrijt

Kunst en creativiteit in tijden van Corona, video 1.

Veel mensen ervaren deze tijd als stressvol. Of je het nu extra druk hebt of juist minder om handen hebt dan normaal, we maken ons allemaal extra zorgen. Het kan dan heel ontspannend zijn om creatief bezig te zijn. Even lekker opgaan in kleuren en de wereld om je heen vergeten. Je stress, angst, boosheid of verdriet in klei afreageren. Of juist even vol aandacht een bloem of ander voorwerp natekenen, zodat je angst en piekergedachten naar de achtergrond verdwijnen.

Sjabloneren met soft pastelkrijt

Ik wil de komende tijd wat creatieve oefeningen gaan aanbieden, in de vorm van filmpjes, die je kunnen helpen ontspannen, inspireren en/of afleiding geven. Dus houdt mijn website in de gaten. Mijn eerste filmpje kun je hieronder bekijken. Het gaat om een oefening in sjabloneren met soft pastelkrijt. Heerlijk ontspannen, het hoeft niks te worden, en je kunt het ook heel leuk met kinderen doen.

Kunstzinnige activiteit draagt bij aan je gezondheid, zowel geestelijk en lichamelijk, daar ben ik van overtuigd.  Net als bewegen. En knuffelen. Maar dat mag nu even wat minder. Dus haal je potloden, krijtjes, verf of andere creatieve spullen tevoorschijn en ga lekker aan de slag. Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen en resultaten! Stuur je me een foto?

You Might Also Like